CKR 75

CKR 75

Artemisinint és vasat tartalmazó étrend-kiegészító vegán kapszula Miricetinnel és Kinai hernyógomba kivonattal.

Ár: 10.795 Ft

Termékjellemzők:

Atremizinin:

Az Artemisia annua (egynyári üröm) egy olyan gyógynövényfaj, amelyet már régóta használnak a hagyományos ázsiai gyógyászatban. Az egynyári üröm kivonataiban található vegyületek, mint például a flavonoidok és a polifenolok, segíthetnek a szervezetnek az oxidatív stressz és a szabadgyökök elleni védekezésben. Parazitaellenes hatással is rendelkeznek és hatékonyak lehetnek a malária, a bélférgek és más paraziták elleni harcban.

Kínai hernyógomba (Cordyceps Sinesis) kivonat:

Cordyceps legfontosabb összetevői, hatóanyagai:

A kínai hernyógomba mintegy 10-11% vizet, 8-9% zsírt, 25-26% nyers fehérjét, 18-19% nyers rostot, 28-29% szénhidrátot, ásványi anyagokat (P, Mg, Fe, Ca), vitaminokat (B1, 2, 12, E, K), esszenciális aminosavakat (pl. glutaminsavat, L-triptofánt, L-arginint, lizint) tartalmaz. A zsíradék több mint 80%-a észterezett formában lévő telítetlen zsírsav (32 % olajsav és 68% linolsav).

A gomba és a különféle eljárásokkal előállított massza, illetve a belőlük különféle oldószerekkel és kivonási módszerekkel előállított Cordyceps sinensis termékek legfontosabb hatóanyagai a nagy- és kismolekulasúlyú poliszacharidok (az egyik legfontosabb poliszacharid a kordicepsav), N-tartalmú vegyületek (nukleotidok és nukleozidok, pl. adenin, adenin nukleotid, adenozin, uracil, timin, hipoxantin, kordicepin), poliaminok és szterolok (ergoszterol és származékai).

Cordyceps sinensis (Kínai Hernyógomba) egészségügyi hatásai:

A különböző in vitro és in vivo vizsgálatok során leggyakrabban a gombából vagy a micéliumokból készült, poliszacharidokban gazdag vizes kivonatot, illetve a poliszacharid mentes alkoholos kivonatot, ritkábban izolált anyagot használták.

Az eddig elvégzett kísérletek során kiderült, hogy a gomba vadon gyűjtött termőteste, a különböző eljárásokkal előállított termékek (folyékony- és fagyasztva szárított kivonatok) egy sor értékes, több szervet és szervrendszert (pl. szív- és érrendszer, máj-, vese-), valamint az egész szervezetet érintő hatással (immunmoduláns, tumorellenes hatással) rendelkeznek.

A Cordyceps sinensis (Kínai hernyógomba) tudományosan igazolt tulajdonságai:

A Cordyceps sinensis elősegíti az immunrendszer működését és a szervezet ellenálló képességét.
(Forrás: Dr. Zhu at the Journal of Alternative and Complementary Medicine 1998)

A Cordyceps sinensis akár 40%-kal növelheti a sejt szintű oxigén felvételt.
(Forrás: Lou Y, Liao X, Lu Y. Cardiovascular pharmacological studies of ethanol extracts of Cordyceps mycelia and Cordyceps fermentation solution. Chinese Traditional and Herbal Drugs 1986;17(5):17-21,209-213)

A Cordyceps sinensis képes lehet a sejt szintű energiát (ATP/IP hányados) drámaian növelni (akár 55%-kal).
(Forrás: Reported XU C.F et al in ZHU J-S, Halpern GM, Jones K. The Scientific rediscovery of a precious ancient Chinese herbal regimen: Cordyceps Sinensis: Part I. J Alt Comp Med 1998;4(3):289-303)

A Cordyceps sinensis képes lehet a rákos betegekben a tumor nagyságát csökkenteni. Kínai és Japán kutatók vizsgálták a Cordyceps sinensis rákos daganatokra gyakorolt jótékony hatásait. Egy kutatás során az 50 tüdőrákos beteg 46%-ában volt tapasztalható a tumor méretének csökkenése. Japán kutatók szerint a Cordyceps sinensis növeli az immunrendszer működését és ezáltal a szervezet ellenálló képességét a rákos sejtekkel szemben. Állításukat egérkísérletekkel bizonyították.

A Cordyceps sinensis javíthatja a szív működését. Több tanulmány is arra az eredményre jutott, hogy a Cordyceps Sinensis csökkenti a szívritmus zavarokat.
(Forrás: Reference 2, Chapter “Effects on the Cardiovascular System”, 436 – 441. oldal)

A Cordyceps sinensis segíthet a koleszterinszint normalizálásában. Négy tanulmány azt mutatta, hogy a Cordyceps Sinensis képes az összkoleszterin szintet 10-21%-kal, a trigliceridet 9-26%-kal csökkenteni, ugyanakkor a jó koleszterint (HDL-koleszterin) 27-30%-kal növelni.
(Forrás: Reference 1, Chapter “Effects on blood lipid metabolism and arteriosclerosis”, pages 299 – 301)

A Cordyceps javíthatja a légzésfunkciót. Számos tanulmány igazolja, hogy a Cordyceps Sinensis képes csökkenteni több, a légzéssel összefüggő betegséget, mint pl. a krónikus bronhitisz, vagy az asztma.
(Forrás: Reference 2, Effects on the Respiratory System, 429-432. oldal)

A Cordyceps sinensis védi szervezetünket a káros szabad gyökökkel szemben.
(Forrás: Reference 1, Chapter “Äntisenescence and Oxygen-Free Radical Scavenging Activity”)

Myricetin:

A miricetin a polifenol vegyületek flavonoid osztályának tagja , antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. [1] Általános táplálkozási források [2] a zöldségek (beleértve a paradicsomot ), a gyümölcsök (beleértve a narancsot ), a diófélék, a bogyók, a tea [3] és a vörösbor. [4] A miricetin szerkezetileg hasonló a fisetinhez , a luteolinhoz és a kvercetinhez , és a jelentések szerint sok ugyanazt a funkciót látja el, mint a flavonolok flavonoidok osztályának többi tagja. [3] Az antioxidánsok a gyümölcsökben és zöldségekben jelenlévő molekulák, amelyekről kimutatták, hogy védenek a rák és a szív- és érrendszeri betegségek bizonyos formái ellen. A myricetin más lipoxigenáz- és ciklooxigenáz-blokkoló flavonoidokkal együtt jelentős gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik.

Vas:

A vas a hemoglobin központi része, mely által a vörösvértestekben oxigént vesz fel és szállít a szervezet szövetei számára. A vas legfontosabb feladata az életműködésekhez szükséges oxigén eljuttatása a szervezet valamennyi sejtjéhez. Vas nélkül a sejtek nem jutnak oxigénhez, nincs vérképzés, de ugyancsak vasra van szükség az immunrendszer, az agy, a vázizmok és a szívizomzat normális működéséhez. A vas az életműködéseinkhez esszenciális (létfontosságú) mikroelem, de a szervezetünk nem képes az előállítására, ezért azt a táplálékkal, szükség esetén vaspótlással, kívülről kell bejuttatnunk. Mivel a vas felszívódása és a szervezetben való hasznosulása meglehetősen gyenge, így a táplálékban található vasmennyiségnek csupán a töredéke kerül be a vérbe, hogy aztán eljusson azokra a helyekre, ahol szükség van rá. A váz és szívizomban levő mioglobin és a hem-tartalmú enzimek (katalázok, citokrómok) alkotórésze, melyek fontos kémiai reakciókban vesznek részt mindenfelé a szervezetben. Ferro formában szívódik fel a patkóbélből. A felszívódott vas részben raktározódik ferritin formájában, részben beépül a protoporfirinbe és hemfesték lesz belőle. A vas hozzájárul a szellemi működés fenntartásához és a fáradtság csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban és a sejtosztódásban egyaránt.

Hatóanyag

Hatóanyag 1 kapszula napi adagban

NRV% a napi adagban

Artemisinin

240,0

mg

NA

Kínai hernyógomba kivonat

250,0

mg

NA

Myricetin

150,0

mg

NA

Vas

22,0

mg

157,14

NRV%=Napi beviteli referencia érték felnőttek számára

NA= Nincs adat (referencia érték nem ismert)

Összetevők: Kínai hernyógomba kivonat, Artemisinin, Mirycetin, Ásványi anyag: Vas (Vas(II)-biszglicinát)

Ajánlott napi adag:

1 db kapszula

Fogyasztási javaslat:

A napi adagot a nap bármely szakaszában, éhgyomorra, bő folyadékkal fogyassza. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!

Figyelmeztetés:

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termék fogyasztása gyermekeknek és várandós illetve szoptatós anyáknak nem javasolt.

Tárolás:
Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz hűvös helyen tárolandó.
Gyermekek elől elzárva tartandó!

Származási hely:
Magyarország

O:GY.É.I. Notifikációs szám: 31894/2023

0
    0
    Kosár
    Az Ön kosara üresVissza