ProsztaVirtus +

ProsztaVirtus +

Fitoszterolokat tartalmazó étrend-kiegészítő vegán kapszula Huminsavval, Fűrészpálma és Afrikai szilvafakéreg kivonattal, Gyógynövény kivonatokkal, valamint Cinkkel és Szelénnel.

Ár: 9.906 Ft

Termékjellemzők:

Fitoszterolokat tartalmazó étrend-kiegészítő vegán kapszula Huminsavval, Fűrészpálma és Afrikai szilvafakéreg kivonattal, Gyógynövény kivonatokkal, valamint Cinkkel és Szelénnel

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás (prosztata adenoma; prosztata hiperplázia; BPH) a férfiak leggyakoribb urológiai megbetegedése szerte a világon. A 30. életév után jelentkezik, de a 40 év feletti férfiaknak már több mint fele, míg a 80 évesek több mint 90 %-a szenved tőle. A betegség kialakulásában több tényező is szerepet játszik: bizonyosan közrejátszik a helyi kismedencei vérkeringés romlása; a sejtek energetikájának hanyatlása; a hormonális egyensúly megbomlása; szerepet tulajdonítanak a szabadgyökök károsító hatásának – még a nagyvárosi légszennyezettségnek is; összefüggés látszik egyes nyomelemek (cink, szelén) és vitaminok (C, E) hiányával is. Érdekes, hogy míg legközelebbi biológiai rokonaink, az emberszabású majmok között ez nem jellemzően fordul elő, az életmódunkon osztozó, biológiailag sokkal távolibb kutyákon szintén gyakori elváltozás. A kialakuló panaszok nagymértékben rontják a betegek életminőségét. Betegek beszámolói szerint, az életminőségüket a rákos betegekhez hasonlóan rossznak élik meg. Miáltal még aktív korú férfiakat kényszerítenek szociális visszavonulásra. Az irritatív tünetek a húgyhólyag irritáció eredményei: kényelmetlen vagy fájdalmas vizelés, kényszerítő, sürgető vizelési inger, egyre gyakoribb vizelés, ami az éjszakai pihenést is lehetetlenné teszi. Az obstruktív panaszok a vizeletűrítés akadályozottságának következményei: erőtlen vizeletsugár, nehezen kontrolálható vizelés, elégtelen hólyagürülés, vizelet utócsöpögés stb. Hosszú távon akár végzetes veseelégtelenség kialakulásához vezethet. A férfi szexuális diszfunkció egyik leggyakoribb oka egyben.

A Huminsav a 21. század egyik nagy csodája. A Huminsavak serkentik a szervezetünk méregtelenítési folyamatait, megkötik a toxikus anyagokat és nehézfémeket, melyek mindennapi életvitelünk során a testünkbe jutnak. Ezáltal jótékonyan hathat a bélrendszerünkre és az immunrendszerünkre. Huminsav fogyasztásával csökkenthetők a kellemetlen emésztési tünetek, például a hasmenés, a székrekedés, a puffadás, vagy az ételérzékenységgel összefüggő görcsök és fájdalmak. Szabad gyökök napi szinten képződnek szervezetünkben, amik immunrendszerünkre hatalmas terhet rónak. A modern életvitel következményeként sajnos a kelleténél több ilyen szabad gyök képződik, ez pedig krónikus betegségek, gyulladások kialakulásához, az öregedési folyamatok felgyorsulásához vezet. A szabad gyökök ellen az egyik legjobb módszer, ha nagyobb mennyiségben viszünk be antioxidánsokat, melyek megkötik ezeket a sejtkárosító molekulákat. A Huminsav továbbá megakadályozza, hogy a testünk elsavasodjon, elősegíti, hogy a szervezet megőrizze az optimális pH-értékét.

 fűrészpálma (Serenoa repens / Sabal serulata)) és a csalángyökér (Urtica dioica) kivonat (Urticae radixegymást erősítő, rokon hatásúak: a sejtek túlburjánzását gátló növényi enzimeket, gyulladásgátló hatóanyagokat tartalmaznak. Amellett növényi szteroltartalmuk a prosztataburjánzásnak kedvező, időskori hormonváltozások hatását mérsékelik. Igazoltan lassítják az állapotromlást és a tüneteket is enyhítik. A fűrészpálma hatóanyagainak nagy előnye a szintetikus gyógyszerekkel szemben, hogy nem fedi el a prosztatarák laboratóriumi leleteit – nem nehezíti annak felismerését. Mindkét gyógynövény a hivatalos VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben elismert ebben a javallatban. A további növényi szterolok (béta-szitoszterol, fitoszterol, kampeszterol, sztigmaszterol) kiegészítik a fűrészpálma és csalán természetes szteroltartalmát. A fito (növényi) szterolok fogyasztásának indoka az, hogy az emberi szervezet nem tudja előállítani, és az elfogyasztott táplálékból is csekély mértékben szívódnak fel. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a növényi szterolokkal dúsított fűrészpálmaolaj hatékonyabb, mint a fűrészpálmaolaj egymagában. Az időskori férfi hormon egyensúly megbomlásának kedvezőtlen hatásait mérsékelik, ami az egyik jelentős tényező a betegség kialakulásában. Szteroltartalmú gyógynövényeket Európában már régóta alkalmaznak a prosztatamegbetegedések ellen. Japánban azonban ezeknek nincs hagyománya. Ezért különösen értékes egy Japán vizsgálat, ami hagyományaik ellenében bizonyítja a növényi szterolok kedvező hatását, úgy a szubjektív tünetek enyhítésében, mint a kórfolyamat lassításában.

Az afrikai szilvafakéreg (Pygeum africanum) több humán vizsgálatban bizonyította kedvező hatását a BPH vizeletürítési zavarainak enyhítésében, nagyon jó tolerálhatóság mellett.

gingerol a gyömbér (Zingiber officinale) fő hatóanyaga, szerteágazó élettani hatásokkal. Javítja a mikrokeringést, antioxidáns hatással is bír, gyulladásgátló és gátolja a prosztatában a tumorsejtek megjelenését. Friss tanulmányok nagyon biztató eredményeket hoztak a prosztata jó- és rosszindulatú megbetegedéseiben is, bár hatásmechanizmusa nem teljesen tisztázott.

ginzeng (Panax ginseng) gyökér kivonata a Távol-keleti népi gyógyászat hagyományos stimuláló, férfiasságot fokozó gyógynövénye. Tudományos kutatások kimutatták, hogy a prosztata mirigyállományában és húgyutak simaizomsejtjeinek alfa-adrenerg receptorainak alulszabályozása révén csökkentik a prosztatasejtek túlszaporodását és túlnövekedését. Ezzel a tünetekre, de a kórfolyamat lassítására is kedvező hatást gyakorol. Bár nem minden részlet tisztázott elméleti kutatások és gyakorlati mérések arra utalnak, hogy a szabadgyököknek szerepük van a BPH kialakulásában, sőt a prosztatarák megjelenésében is. Számos vizsgálat mutatta ki, hogy a BPH-ban szenvedő betegek szervezetének átlagnál kisebb az antioxidáns védelme, ami még tovább csökken a prosztatarák jelentkezésével. Az elméleti megfigyelést igazolni látszik, hogy az antioxidánsok pótlása kedvező hatású a prosztata mind jó, mind rosszindulatú kórfolyamataiban.

Az antioxidáns hatást gyanítják – vagy igazolták részben – a

C-vitaminkvercetinlikopin és szelén prosztatavédő hatásának hátterében.

A cink közel 300 enzim elengedhetetlen összetevője, egyik elsődleges feladata a szervezetben, hogy a sejtmembrán integritását megőrizze. Hiányában a membrán meggyengül, és a sejt sérülékenyebbé, érzékenyebbé válik a környezeti ártalmakra. A ProsztaVirtus+ – ban a cink   biológiailag aktív, szerves formában van, így a felszívódási aránya jobb lehet a különböző szervetlen cinkformákhoz képest. Ennek következtében a hormonvezérelt egészséges spermaképződés fokozódhat. A cink a tesztoszteron termeléséhez is szükséges.

A Sóska kivonat javíthatja a férfiaknál az optimális tesztoszteron szint elérését.

Befolyásolhatja a férfi nemi hormonok megfelelő működését és a szexuális egészséget.

Az optimális tesztoszteronszint elengedhetetlen a sportteljesítményhez, a vitalitás fenntartásához és a szexuális egészséghez.

A Mezei zsúrló ismert hatóanyagai közé tartozik a kovasav (8-10% szilícium tartalom), flavonoidok, poiensavak, dikarbon savak, mangánsók, alkaloidok (palusztrin, nikotin), káliumklorid, szaponinok (equisetonin), szerves savak (akonitsav, oxálsav, almasav) és a kávésav-észter.

A mezei zsúrlóban lévő szilícium az emberi szervezet számára is létfontosságú nyomelem, a kötőszövetek felépítésében nélkülözhetetlen.

Mivel testünk nem állítja elő, ezért a szilícium napi pótlása elengedhetetlen.

A Mezei zsúrló kivonat serkenti a nyirokkeringést, izzasztó-vízhajó, vizelethajtó és vese tisztító hatása is lehet.

A Gingko biloba kivonat a kutatások szerint hatásos az impotencia kezelésére is. A vizsgálatok kimutatták, hogy a páfrányfenyő flavonoidjai jó értágítók. Rendkívül jótékony hatása van a keringésre, ellazítja és kitágítja a beszűkült érfalakat, szabad folyást engedve ezzel a vérnek, amely az erekció létrehozásában és fenntartásában kulcsfontosságú szerepet játszik.

A Maca gyökér kivonat serkenti a tesztoszteron termelést, javíthatja a szexuális egészséget, a nemi vágyat és a termékenységet. Egyes vizsgálat szerint a maca gyökér kivonat használatát követően a spermiumok minősége és mozgékonysága is javulhat.

Hatóanyag

Hatóanyag 2 kapszula napi adagban

NRV % a napi adagban

Fitoszterolok

169,2

mg

NA

Maca gyökér kivonat

140,0

mg

NA

Fűrészpálma kivonat

140,0

mg

NA

Afrikai szilvafakéreg kivonat

140,0

mg

NA

Sóska kivonat

120,0

mg

NA

Huminsav

100,0

mg

NA

Nagy csalán gyökér kivonat

100,0

mg

NA

Mezei zsúrló kivonat

100,0

mg

NA

Béta-szitoszterol

75,2

mg

NA

Ginseng  gyökér kivonat

60,0

mg

NA

Ginkgo Biloba kiovnat

50,0

mg

NA

Kampeszterol

43,2

mg

NA

Sztigmaszterol

43,2

mg

NA

Cink

16,0

mg

160

Gingerol

2,0

mg

NA

Brasszikaszterol

1,9

µg

NA

Szelén

64,0

µg

116,4

NRV%=Napi beviteli referencia érték felnőttek számára

NA= Nincs adat

Összetevők: Növényi szterol keverék (Béta-szitoszterol, Kampeszterol, Sztigmaszterol, Brasszikaszterol), Maca gyökér kivonat, Fűrészpálma kivonat, Afrikai szilvafakéreg kivonat, Sóska kivonat, Huminsav, Nagy csalángyökér kivonat, Mezei zsúrló kivonat, Ginzeng gyökér kivonat,  Cink-acetát dihidrát; Ginkgo biloba kivonat,  Élesztő kivonat (Szelén-metionin), Gyömbér gyökér kivonat

Ajánlott napi adag:

2 db kapszula

Fogyasztási javaslat:

A napi adagot a nap folyamán egyenletesen elosztva (delelőtt, délután), éhgyomorra, bő folyadékkal fogyassza. Az ajánlott maximális napi mennyiséget ne lépje túl!

Tárolás: Fénytől, sugárzó hőtől védett, száraz hűvös helyen tárolandó.

Gyerekek elől elzárva tartandó!

Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére.

Származási hely: EU

OGYÉI Notifikációs szám: 32127/2023

0
    0
    Kosár
    Az Ön kosara üresVissza